Nieuwsupdate

TechLab TechXperience krijgt steeds meer vorm!

2 minuten

De docenten en leerlingen op het Hanze College zijn samen met enkele bedrijven druk bezig met de ontwikkeling van TechLab 'TechXperience'. Volg hier de ontwikkelingen.

Afgelopen schooljaar hebben wij, docenten Laura van Heest en John Roelofs vanuit onze STO-werkgroep 'Doorgaande lijn po-vo' de mogelijkheden bekeken om een TechLab op het Hanze College te creëren. Met dit TechLab willen wij de leerlingen van zowel basis- als voortgezet onderwijs een plek geven waar ze (spelenderwijs) leren wat technologie en techniek tegenwoordig inhouden. Wij hebben andere TechLabs in de regio bezocht, hebben beschikbare ruimtes bekeken en een begroting opgesteld.

Nadat alles in kaart was gebracht, kwam er groen licht voor het ontwikkelen van dit TechLab dat de naam 'TechXperience' heeft gekregen. Het oude schilderslokaal op het Hanze College werd als definitieve ruimte gekozen en moest volledig gerenoveerd en gerestyled worden. Voor de zomervakantie zijn wij met behulp van de leerlingen begonnen met het leeghalen, schuren en verven van het lokaal.

Na de zomervakantie heeft dit toekomstige TechLab een behoorlijke vlucht genomen. De bekabeling voor ICT en elektriciteit is opnieuw aangelegd, de muren zijn glad gestreken, er is een nieuwe vloer gelegd, de muren zijn geschilderd en op dit moment wordt het plafond verlaagd. En dat alles in een mooie samenwerking met docenten, leerlingen en bedrijven. Al met al is ons toekomstige TechLab dus flink onder constructie. We hopen iedereen rond de aankomende carnavalsvakantie te mogen ontvangen in ‘TechXperience’!

Hoe het was en hoe het op dit moment is.

Heb je vragen
of ideeën? Onze mensen staan voor je klaar!

Wil je graag meer weten over HybrideHelden
of heb je vragen over de technische sector?
We beantwoorden graag jouw bericht.

HybrideHelden is Empowered by Sterk Techniekonderwijs

created by Bigbooom