Nieuwsupdate

Op bezoek bij Rullens Tweewielers

Juni 2021
2 minuten

Jan de Wijs, PIE docent van het Dongemond College Raamsdonksveer heeft in het kader van 'stage' in juni een bezoek gebracht aan Rullens Tweewielers in Made. Uitgangspunt was om samen met Jan Rullens en zijn zoon te praten over een samenwerking tussen school en bedrijf, het optimaliseren van de fietswerkplaats op het Dongemond College, de verdere inrichting van het keuzedeel Fietstechniek en meer te weten te komen over huidige technieken en benodigde gereedschappen bij elektrische fietsen.

Rullens Tweewielers in Made is gespecialiseerd in elektrische- en racefietsen. Het is een echt hightech bedrijf wat betreft fietstechniek. De hoofdzaak ligt op dit moment op elektrische- en racefietsen op maat. Er is een speciale ruimte om wielrenners een racefiets op perfecte maat te kunnen bieden. Jan Rullens doet dit hoofdzakelijk zelf.

Net als veel technische bedrijven worstelt Rullens Tweewielers met het vinden van goed geschoold, technisch personeel. Zij willen dan ook graag samenwerken met bijvoorbeeld het Dongemond College, dat via hun keuzedeel Fietstechniek leerlingen kan opleiden en enthousiasmeren voor een baan in de fietswereld. Ook het Dongemond College gaat graag een directe samenwerking aan zodat praktijk en onderwijs perfect op elkaar aan zullen sluiten. Jan en Jan zetten met dit gesprek een mooie stap richting de samenwerking school en bedrijf. Afgesproken wordt dat Jan Rullens een kijkje komt nemen in de fietswerkplaats van het Dongemond College, een gastles gaat geven en er vruchtbaar samengewerkt gaat worden bij het opleiden van de leerlingen die geïnteresseerd zijn in Fietstechniek.

Heb je vragen
of ideeën? Onze mensen staan voor je klaar!

Wil je graag meer weten over HybrideHelden
of heb je vragen over de technische sector?
We beantwoorden graag jouw bericht.

HybrideHelden is Empowered by Sterk Techniekonderwijs

created by Bigbooom