Nieuwsupdate

Meeloopweek Logistiek van Curio bij Gefco in Oosterhout

Januari 2022
1 minuut

Op uitnodiging van Gefco hebben de Oosterhoutse scholen in de week van 15 tot 19 november de logistieke straat bij Gefco bezocht. In dit project proberen gemeente, onderwijsorganisatie Curio en het bedrijfsleven in samenwerking met elkaar jongeren te enthousiasmeren voor het logistieke vak en de logistieke opleiding.

Net als in veel andere technische sectoren, is er in de logistieke sector een groot tekort aan personeel. In de vorm van een zogenaamde 'Logistieke straat' hebben Gefco, Curio en de gemeente Oosterhout de handen ineen geslagen om leerlingen te enthousiasmeren voor deze sector in de hoop dat de leerlingen een opleiding in deze richting willen kiezen. De leerlingen konden bij Gefco door de Logistieke straat lopen en kennismaken met allerlei handelingen en vaardigheden die in de logistieke sector voorkomen. Dit deden ze bijvoorbeeld via een planningsspel, met een vorkheftruck- en vrachtwagen simulator, in een digitaal warhouse of door op een 'fictieve' scooter te rijden.

De leerlingen van verschillende middelbare scholen hebben deze logistieke straat bezocht. Ze waren laaiend enthousiast en hopen dat er meer van deze schooldagen komen. Daarnaast er is ook een ochtend geweest voor docenten van het vmbo, basisschool en de praktijkschool.  We kijken nu al uit naar de volgende editie van de logistieke straat.  

Lees het artikel uit BN de stem: Artikel BN De Stem

Bekijk het filmpje hier:
Heb je vragen
of ideeën? Onze mensen staan voor je klaar!

Wil je graag meer weten over HybrideHelden
of heb je vragen over de technische sector?
We beantwoorden graag jouw bericht.

HybrideHelden is Empowered by Sterk Techniekonderwijs

created by Bigbooom