Nieuwsupdate

10 april 2021

Leerlingen PIE bezoeken IW Breda

April 2021
2 minuten

Al enkele jaren bezoeken de vierdejaars PIE leerlingen van het Dongemond College de opleiding Installatie Werk (IW) in Breda. In de praktijkruimten maken de leerlingen kennis met installatietechniek op mbo-niveau.

IW Breda biedt een BBL opleiding aan; de leerlingen werken vierdagen en krijgen één dag per week praktijkles op school. Ondanks de coronabeperkingen konden de leerlingen van het Dongemond college dit schooljaar toch een dag meelopen in Breda. De leerlingen werden in twee groepen verdeeld. De ene groep startte met het maken van een relaisschakeling, de andere groep installeerde een radiator.Na de middagpauze wisselden de groepen van werk.

De ervaren docenten van IW Breda zorgen ervoor dat de leerlingen nieuwe vaardigheden aanleren in een contextrijke leeromgeving. De continue samenwerking tussen het vmbo en het mbo werpt inmiddels zijn vruchten af. Enkele leerlingen van het DC hebben besloten om volgend jaarbij IW Breda een BBL-opleiding te starten. Een mooi gevolg van een goed lopende samenwerking tussen vmbo en mbo.

Heb je vragen
of ideeën? Onze mensen staan voor je klaar!

Wil je graag meer weten over HybrideHelden
of heb je vragen over de technische sector?
We beantwoorden graag jouw bericht.

HybrideHelden is Empowered by Sterk Techniekonderwijs

created by Bigbooom