Nieuwsupdate

Leerlingen bezoeken vernieuwde rotonde ‘bromtol’ Oosterhout

Mei 2021
2 minuten

Op 25 mei hebben de leerlingen van klas 2 en 3 (Basis, Kader en TL) van Effent, Hanze College en Dongemond College in het kader van loopbaanleren STO gekeken bij de aanleg van de vernieuwde rotonde ‘Bromtol’ in Oosterhout.  

Externe oriëntatie voor leerlingen is waardevol bij het vormen van een beroepsbeeld. Dat bleek opnieuw tijdens deze zeer geslaagde excursie. De leerlingen kregen van de aannemer en de projectleider Gemeente Oosterhout uitleg over de aanleg van de rotonde en over 'civiele techniek' in het bijzonder. Daarnaast mochten ze zelf aan de slag en hebben ze aan de hand van voorbeelden verschillende verbanden ‘gestraat’. Vanzelfsprekend passeerden ook de opleidingen en beroepen die aan dit werk gerelateerd zijn de revue.

Deze excursie is gezamenlijk met drie vo-scholen georganiseerd met het doel via onze samenwerking loopbaanleren in ons techniekonderwijs te versterken. En... onze samenwerking ‘smaakt’ naar meer!

De gemeente Oosterhout heeft een video gemaakt over de aanleg van deze vernieuwde rotonde. Bekijk de video hier: https://www.youtube.com/watch?v=qayX36TJk-E

Heb je vragen
of ideeën? Onze mensen staan voor je klaar!

Wil je graag meer weten over HybrideHelden
of heb je vragen over de technische sector?
We beantwoorden graag jouw bericht.

HybrideHelden is Empowered by Sterk Techniekonderwijs

created by Bigbooom