Nieuwsupdate

Docentenstage bij Klostermann Group

29 mei 2021
2 minuten

Op 29 mei heeft Mark Jansen als docent van het Hanze College een ochtend stagegelopen bij Klostermann in Tilburg. Lees hier zijn verslag.

Klostermann Nederland B.V. B.V. is een elektrotechnisch- en servicebedrijf met de hoofdfocus in de Benelux. Het bedrijf doet projecten voor bijvoorbeeld Shell en OK. In grote lijnen houden ze zich bezig met:

  • Onderhoud en montagewerkzaamheden
  • Technische uitwerkingen
  • Projectmanagement
  • Onderhoud en installatie van elektrische installaties

De ontwikkelingen in de automotive sector gaan hard. De werkvelden PIE (Produceren Installeren en Energie) en MT (Mobiliteit en Transport) groeien door de elektrificatie naar elkaar toe. Daarom is het belangrijk dat wij als docenten goed op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het werkveld. Actief de samenwerking zoeken met het werkveld heeft voordelen voor docent, student en het bedrijf.

Enerzijds zocht ik de verdieping in de techniek achter de laadpalen… ofwel slim opladen…. Om maar enkele termen te noemen: dynamic load balancing, paek shaving, autostart (kabel erin en laden) en gezichtsherkenning. Ja, het gaat snel. Net zo snel als als met de telefoon destijds. Daarnaast wilde ik een nieuw contact opdoen (stage / bedrijf). Via STO Amerstreek heeft Johan Verlouw, docent Dongemond College, gezocht in zijn reeds bestaande contacten. Ergens 'binnenkomen' is altijd eenvoudiger via een bekend contact.

De directeur van Klostermann, Harrie Verschuuren, was deze ochtend mijn 'docent'. Wat ik vooral heel mooi vond om te zien, was dat Klostermann een prefab fundering heeft ontwikkeld welke aan de laadpaal onder de grond zit. Dit maakt het werk eenvoudiger, sneller, efficiënter en op deze manier is uitbreiding naar meer laadpalen heel eenvoudig! Installatie werk 2.0: toekomst gericht. Het was een leuke maar vooral leerzame ochtend! Tevens een goed stage adres voor studenten!

www.klostermann-group.com

Heb je vragen
of ideeën? Onze mensen staan voor je klaar!

Wil je graag meer weten over HybrideHelden
of heb je vragen over de technische sector?
We beantwoorden graag jouw bericht.

HybrideHelden is Empowered by Sterk Techniekonderwijs

created by Bigbooom